Folderrek of folderhouder? De vergelijking

7 april 2016

In drukwerkland is er regelmatig onduidelijkheid. Mensen weten niet wat het verschil is tussen bepaalde soorten drukwerk zoals folders, flyers en brochures. Logischerwijs bestaat er dus ook twijfel tussen de displays van deze vormen van drukwerk. Wat is het verschil tussen een folderrek en een folderhouder?

Folderrek vs folderhouders

In principe dienen folderrekken en folderhouders hetzelfde doel. Ze zijn namelijk beide geschikt om folders te presenteren. Het grootste verschil zit in het formaat en het materiaal.  Over het algemeen zijn folderrekken groter dan folderhouders. Folderhouders zijn vaak kleine acrylaat bakjes die u aan een wand bevestigd of op een balie zet. De folderrekken zijn echter vaak van metaal en van groter formaat. Een folderrek kan losstaand zijn, maar ook op een balie of tafel staan. Er zijn wandfolderrekken om aan de muur te bevestigen. Folderrekken worden vaak gebruikt als brochurehouders.

Folders vs brochures vs flyers

Zoals gezegd is er bij klanten ook nog vaak onduidelijkheid over het verschil tussen flyers, brochures en folders. Dit is ook niet raar, want u zou uw brochures of flyers ook in een folderrek kunnen leggen. Een flyer is een ongevouwen vel papier. Een folder is wel gevouwen, vandaar ook de naam. Een brochure is ook gevouwen, maar ook geniet.  Dit wil dus zeggen dat u een flyer van twee kanten kunt bedrukken. Een folder op vier, zes of soms 8  kanten. Bij een brochure worden meestal nog meer kanten bedrukt. Dit gebeurt bijna altijd in een veelvoud van vier.

Wanneer welk drukwerk?

Het soort drukwerk is afhankelijk van het soort boodschap dat u wilt verspreiden. Een flyer is geschikt wanneer u een korte boodschap heeft over een tijdelijke aanbieding of evenement. Een folder is geschikt om kort iets over uw bedrijf, product of dienst te vertellen. In een brochure kunt u veel meer informatie verwerken. Brochures worden ook langer bewaard. Dit maakt een brochure perfect om als catalogus te gebruiken of om meerdere diensten te beschrijven.

Uiteindelijk passen al deze soorten drukwerk in een folderrek. Heeft u advies nodig over de presentatie van uw drukwerk? Neem dan gerust contact op, dan kijken wij of u het beste voor een folderrek of voor een ander display kunt kiezen.

folderrek met voet Brochurehouder voet A4

Folderrek Folderrek A4 inklapbaar

folderrek met wielen Brochurehouder draaibaar A4

folderrek inklapbaar Folderrek A3 inklapbaar

 

Klanten beoordelen Displaysenzo.nl met een 8.9, gebaseerd op 2288 beoordelingen op de schaal van 10. Bekijk beoordelingen