Milieubewust verpakken

15 april 2016

Je herkent het wel, die mooie standaard is besteld en wordt netjes de volgende dag afgeleverd. Maar zodra je die doos opent, zie je door de verpakkingsmaterialen de standaards niet eens meer liggen. Was dit nou nodig, was dit milieubewust? Verpakkingen zorgen nu eenmaal voor een belasting van het milieu. Maar wij zijn ervan overtuigd dat een bewuste keuze in verpakkingsmateriaal toch kan zorgen voor een juiste balans in het milieu.

Het is heel gemakkelijk om verpakkingen te zien als te aanwezig of juist niet milieubewust. Onze goederen kunnen helaas niet onbeschermd vervoerd worden, daar zijn ze te fragiel en krasgevoelig voor. Dit zou voor ons veel schade, verlies en bederf opleveren. En dat betekent op zijn beurt dan weer een verspilling van materiaal en energie om het product te fabriceren en opnieuw te versturen. Dus niet-verpakken is sowieso geen optie voor ons.

Maar hoe kunnen we dan wel milieubewust verpakken? Wij hebben een aantal manieren gevonden om dit te kunnen waarmaken. Zo hebben we bijvoorbeeld gekozen voor een efficiënter gebruik van ons afvalmateriaal , en willen we werken met hernieuwbare grondstoffen zoals onze kartonnen dozen.

Displaysenzo goes green

Afval het nieuwe verpakkingsmateriaal?


AFVAL HERGEBRUIKEN
Al onze kunststofplaten worden geleverd met aan twee kanten een schutfolielaag. Dit zorgt ervoor dat onze materialen zo optimaal mogelijk beschermd blijven. Tijdens de productie wordt die deels of geheel verwijderd. Hiervan ontstaan bij het verwijderen proppen of folie hopen. Heel gemakkelijk om te stoppen als extra opvulling bij uw bestelling.

HERNIEUWBARE GRONDSTOFFEN
Om te beginnen hebben wij bij Displaysenzo verschillende maten dozen in ons assortiment opgenomen. Want de aanschafkosten van een kleinere doos zijn meestal lager, en je verbruikt meteen minder karton en dus minder grondstoffen. De verschillende maten zijn gekozen door een berekening voor de meest efficiënte manier van verpakken. Want hoe minder verpakkingsmateriaal we moeten gebruiken des te beter dit is voor het milieu. Mochten we onverhoopt toch een grote doos moeten gebruiken, dan kiezen wij ervoor om deze handmatig te verkleinen. Het ziet er misschien iets minder stijlvol uit, maar het werkt voor het milieu en beschermt onze producten nog beter. Bovendien kiezen wij alleen voor gerecycled karton, zodat de grondstoffen nogmaals gebruikt kunnen worden.

Duurzame dozen Duurzame dozen

Het door ons gebruikte karton wordt voor 80% gemaakt uit gerecycled karton, en de overige 20% bestaat uit nieuw karton. Het papier en karton wordt dus gerecycled, zo maak je van oud papier weer nieuw papier. Voor de productie van het nieuwe karton zijn bomen nodig, en deze komen vooral uit Scandinavië. In de ecologisch beheerde bossen worden er voor iedere gekapte boom altijd twee nieuwe bomen teruggeplant. Voor duurzame dozen moeten duurzame keuzes worden gemaakt. De productie van het papier/karton zorgt er dus voor dat er uiteindelijk meer bomen groeien in plaats van minder. Deze cyclus houdt zichzelf in stand. En dat is duurzaam!

Klanten beoordelen Displaysenzo.nl met een 8.8, gebaseerd op 2257 beoordelingen op de schaal van 10. Bekijk beoordelingen