Standaardformaat visitekaartje of opvallen?

13 april 2015

Wil je graag je eigen visitekaartje ontwerpen? Wij geven je graag wat tips omtrent het formaat van visitekaartjes. De vorm en het formaat zijn namelijk de basis van jouw ontwerp. Denk hier dus goed over na en houd rekening met de standaardformaten van visitekaartjes en met het formaat van visitekaarthouders.

Je wilt natuurlijk wel dat je jouw visitekaartje kan presenteren in een mooie visitekaarthouder.

Standaard formaat visitekaartjes

Het formaat van een visitekaartje is niet over de hele wereld gestandaardiseerd. Zo is het formaat van een standaard visitekaartje in Nederland 85x55mm, ongeveer net zo groot als een creditcard. De verschillen met visitekaartjes vanuit andere landen is maximaal 6mm waardoor er wel slechts één standaardmaat visitekaarthouders is, namelijk een houder met een binnenmaat van 110x50x20mm.

Opvallen met een ander formaat

Hoewel er een standaardformaat visitekaartjes is, is het niet noodzakelijk om je hieraan te houden. Juist door af te wijken van de standaardmaat kan je ervoor zorgen dat jouw visitekaartje opvalt. Let er wel op dat jouw persoonlijke visitekaartje nog past in een standaard visitekaarthouder, of laat ook jouw visitekaarthouder op maat maken. Een andere vorm of een ander formaat; het kan allemaal. Zorg er wel voor dat wanneer je dit doet, het ook daadwerkelijk past bij jouw bedrijf, product of dienst.

Klanten beoordelen Displaysenzo.nl met een 8.9, gebaseerd op 2288 beoordelingen op de schaal van 10. Bekijk beoordelingen